SPØRSMÅL OG SVAR

Her finner du svar på de fleste spørsmålene vi mottar i MyGame

 

 

FOR ABONNENTER

Hva er MyGame?

MyGame er den nye breddeplattformen for norsk idrett. Ved hjelp av sportskamera på små og store arenaer strømmer MyGame breddekamper fra hele Norge. Familie, venner og fans kan følge sine favorittspillere og- lag gjennom en egen app.

Hvem står bak MyGame?

MyGame er et samarbeidsprosjekt mellom idretten, TV 2, Amedia og norske grundere.

Hvilke kamper og idretter vil bli vist på MyGame sin strømmetjeneste?

Hos oss kan du se et utvalg av håndball, ishockey og innebandykamper. Vi har også inngått avtaler med klubber fra Norges fotballforbund, Norges basketballforbund og Norges volleyballforbund. Pågangen fra klubber er stor, og vi vil fortløpende montere sportskamera i flere idrettshaller.

Hvilke aldersklasser er dekket?

Tjenesten er tilgjengelig for seniornivå ned til 18 års klasse.

Hvordan ivaretar MyGame spillernes personvern?

MyGame har etablert et system for å ivareta den enkeltes personvern. MyGame samarbeider tett med Norges idrettsforbund og relevante særforbund. Sammen med disse har vi hatt dialog med Datatilsynet i forbindelse med drift av tjenesten.
MyGame og Norges idrettsforbund har dels et felles ansvar for behandlingen av personopplysninger og dels har MyGame et selvstendig behandlingsansvar. Gjennom systemet som er etablert etterlever tjenesten  personvernlovgivningen.

Kan man reservere seg?

Sammen med NIF og håndballforbundet har MyGame lagt til rette for at reservasjon håndteres i Min Idrett. For å reservere enkeltpersoner mot filming, kan man logge seg inn i Min Idrett og gå til Personvern/Reservasjon https://minidrett.no/oversikt.
Dette er helt anonymt for den enkelte spiller og hverken MyGame eller medspillere på laget, eller trenere mottar informasjon om reservasjoner.
Om et lag som helhet ønsker å reservere seg, er det lagt til rette for at dette kan gjøres direkte i TurneringsAdmin (TA).
Dersom en person involvert i kampen bor på hemmelig adresse (kode 6 eller 7) vil ikke kampen bli filmet, med mindre vedkommende selv manuelt skrur av reservasjonen i Min Idrett. Behandling av denne informasjonen skjer via NIF. MyGame får ingen opplysninger om hvem som har denne beskyttelsen.

I noen tilfeller har MyGame fått i oppdrag å produsere kamper på vegne av det enkelte særforbund. Dette er kamper som særforbundet anser å være av særlig interesse. For slike kamper bortfaller reservasjoner og kampene lagres i tråd med de retningslinjer som særforbundet har satt. Særforbundet er ansvarlig for personopplysningene som behandles i forbindelse med slike kamper. En oversikt over hvilke kamper dette gjelder finner du under Arkivverdige kamper. For mer informasjon, ta kontakt med ditt særforbund.

Blir alle kamper filmet og strømmet? Hva med de yngre klassene?

Strømming av aldersbestemte klasser under 18-års klassen er satt på pause.

Er kameraene konstant aktive?

Nei, kameraer og strømming aktiveres kun for kamper i NIFs spilleplan for de lag klubben har besluttet å strømme fra. Ingen kameraer er aktive utenom spilletiden, og kan heller ikke aktiveres manuelt i hallen.

Må man betale for å se på kamper?

MyGame er en abonnementstjeneste. En abonnent velger en favorittklubb som vil motta 20% av abonnementsinntektene i direkte klubbstøtte.

Hvordan kan jeg kjøpe abonnement?

For å kjøpe et abonnement kan du klikke her.

Hvor kan jeg finne kampene dere sender?

Du finner kampene på MyGame gjennom TV 2 Play (MyGame-kategorien) eller gjennom våre egne apper for iPhone og Androidtelefoner.

Jeg trenger hjelp til å bruke tjenesten, hvordan kan jeg kontakte kundesupport?

Du kan kontakte vår kundesupport ved å klikke på denne linken.

 

FOR KLUBBER

Hvordan fungerer live-streaming?

Live-streaming er avhengig av det er en Live-ansvarlig til stede under kampen og utfører liverapportering for at sendingene skal starte, generere grafikk, kampklokke og hendelser.

For informasjon om hvordan live-rapportering for fotball fungerer:
https://www.fotball.no/klubb-og-leder/fiks-info-og-support/kamprapport-live2/#Toppen
For informasjon om hvordan live-rapportering for håndball fungerer:
https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/praktisk-info/brukerveiledninger/brukerveiledning-handball-live/live-standard/
For mer informasjon hvordan live-rapportering for innebandy fungerer:
https://bandyforbundet.no/innebandy/?page_id=11960
For mer informasjon hvordan live-rapportering for ishockey fungerer:
https://www.hockey.no/contentassets/95dcc5c9f1ac4e50911ca7d518429e06/ny-brukerveiledning-hockey-live-.pdf

Hva skjer hvis det ikke blir live-rapportert på en kamp?

Vi er avhengig av liverapportering for å streame kamper. Dersom det ikke gjennomføres live-rapportering vil plakaten som dekker sendingen før bli værende på og sendingen avpubliseres kort tid etter.

Hva må vi gjøre som klubb for å motta klubbstøtte?

Utbetalingen av klubbstøtten gjøres gjennom Buypass. Grunnet regler om hvitvasking må alle mottakere av klubbstøtte opprette en brukeravtale med Buypass om mottak og utbetaling av penger. Dersom klubben ikke ønsker å opprette avtale med Buypass vil klubbstøtten tilfalle Norges Fotballforbund, som i tilfelle vil bruke det aktuelle beløpet på grasrotarbeid gjennom bredde- og utviklingstiltak. Det er kostnadsfritt for klubbene både å opprette og å ha en brukeravtale med Buypass.
For mer detaljert beskrivelse om hvordan klubben kan opprette brukeravtale med Buypass, kontakt MyGame på kontakt@mygame.no så får dere informasjon.

Hva må jeg gjøre for at kampene til klubben skal kunne filmes?

MyGame og klubben inngår en avtale. Klubben må ha innhentet godkjennelse fra halleier/eier av idrettsanlegget. Ofte er dette kommunen idrettsanlegget befinner seg i. Vi har sammen med Norges idrettsforbund utviklet en totrinnssikkerhetsløsning som gjør at kameraene kan kun skrus på når kamper er godkjent for filming i idrettens egne systemer. MyGame står for installasjon og kostnader relatert til sportskamera, mens klubb sørger for at strøm og Internett er tilgjengelig.

Hva vil en installasjon koste klubben?

Foruten strøm, internett og potensielt leie av lift, vil ikke installasjonen medføre kostnader for klubben. MyGame vil stå for installasjonen og kostnader relatert til sportskamera.

Jeg vil gjerne vite mer. Hvordan kan jeg kontakte MyGame?

Fyll ut vårt kontaktskjema som du finner nederst til høyre i vår bunnmeny på denne siden.