Ukens kamp: – Vi gleder oss

Den 21. serierunden i 2.divisjon for kvinner byr på et nøkkeloppgjør i nedrykksstriden i avdeling 1. Tynset IL trenger sårt poeng for å fortsette å nærme seg trygg grunn, mens Arendal har mulighet til å ta et stort skritt mot å sikre seg 2.divisjonsspill også i 2024.
Skrevet av Even Funderud
6. oktober 2023
Kategori: Nyheter · Ukens kamp

Etter å mistet flere nøkkelspillere før den første sesongen i den nye og enda mer kompetitive 2.divisjon var Tynset IL forberedt på at de hadde en tøff sesong i vente. Med en mager poengfangst store deler av sesongen, har det lenge sett ut som at tynsetingene har måtte belage seg på spill i 3.divisjon neste år. Tynset Ils trener Trond Erik Skogan er ærlig på at laget ikke er i noen drømmeposisjon.

– Vi skulle gjerne hatt litt flere poeng. Vi har spilt mange jevne kamper, og har fortjent mer enn det tabellen viser.

Opptur

De siste ukene har det imidlertid snudd for laget i rødt. Etter å kun ha tatt fire poeng på de første 16. rundene, gikk Tynset inn i en imponerende rekke med tre seire på rad. Rekken ble brutt da forrige helgs tur til Bryne endte med tap og null poeng. Skogan er ikke overrasket over den plutselige oppturen.

– Det er sånn fotball er. Vi har klart å holde humøret oppe i motgangen, og vi har noen unge spillere som vi ser har blitt bedre for hver kamp. Vi har ventet på at vi endelig skal klare å tippe disse jevne kampene vår vei.

Telle opp til slutt

Tynset ligger stadig på jumboplassen i avdeling 1, men avstanden opp til lagene for øvrig er langt mindre enn det den var for noen uker siden. For øyeblikket er det seks poeng opp fra tynsetingene til Avaldsnes 2 på 11.plassen som vil gi spill i 2.divisjon også neste år. Skogan mener at det fremdeles er en stor oppgave, men er klar på at de skal gjøre det de kan for å berge plassen.

– Vi kommer til å gå inn i hver eneste kamp som er igjen med et mål om å vinne, så får vi telle opp til slutt.

Neste hinder på veien blir Arendal, som kommer på besøk lørdag kl.14:00.

– Det blir spennende. Vi mener vi kan slå alle hjemme, og det har vi troen på også nå. Vi gleder oss til kamp.

– Det blir jevnt og tøft

Arendal ligger foreløpig på trygg grunn med en 10.plass, men det er kun fem poeng ned til sørlandsrival Amazon Grimstad som ligger på andre siden av nedrykksstreken. Arendallagets trener Remi Natvik ser fram mot kampen.

– Vi har lyst til å holde oss unna de nedrykksgreiene, og hvis vi slår Tynset nå tror jeg mye skal være gjort for vår del.

Til tross for avstanden mellom lagene på tabellen er ikke turen til Østerdalen en Arendaltreneren tar lett på.

– Vi har forberedt oss godt. Tynset har kommet seg bra etter ferien, så vi er innstilt på at det kommer til å bli en jevn og tøff batalje.