Ukens kamp: Nedrykksstrid i avdeling 2

På kartet er det 1400 kilometer i mellom Nanset og Porsanger, men på tabellen er det kun fire poeng som skiller de to lagene. Lagene ligger på hver sin side av nedrykksstreken i 2.divisjon avdeling 2, og begge kjemper med nebb og klør for retten til å spille toppfotball også i 2024. Denne helgen er det duket for sekspoengskamp i Larvik.
Skrevet av Even Funderud
13. oktober 2023
Kategori: Nyheter · Ukens kamp

Nanset IF og Porsanger IL ligger på henholdsvis 12. og 11. plass i avdeling 2 i årets utgave av 2.divisjon for kvinner. Med luker både opp og ned på tabellen, og få serierunder igjen, er det mye som peker på at dette er plasseringer de to klubbene må fordele seg imellom. Laget som kaprer 11.plassen vil få holde seg i divisjonen, mens 12.plassen vil måtte ta den tunge veien ned til 3.divisjon. Lørdag 15:00 spilles det som muligens er sesongens viktigste kamp for lagene fra hver sin ende av landet.

Finnmarkinger med selvtillit

Årets sesong har vært variabel for Porsanger, hvor skader på sentrale spillere har vært en medvirkende årsak. Lagets trener Reidulf Høybakken sier at de tidvis har slitt med å ha nok spillere til å kunne stille til kamp. De siste kampene har derimot ting snudd for laget fra nord, og Porsanger har mønstret en rekke med gode resultater. Senest forrige helg maktet de røde og sorte å holde de suverene serielederne Odd til 1-1 hjemme på Lakselv kunstgress. Høybakken er klar på at selvtillit for øyeblikket ikke er en mangelvare på 70 grader nord.

– Vi har troen på at vi kan slå hvem som helst nå. Vi er i et godt sig, og har kommet i form. Det blir en tøff og spennende kamp mot Nanset, men det blir ikke verre enn mot Odd.

For kun et par uker siden hadde de to lagene i hver sin ende av landet like mange poeng. Siden den gang har Nanset gått på strake tap, mens Porsanger har maktet å karre til seg poeng. Høybakkens jenter ligger for øyeblikket foran med en luke på fire poeng.

– Vi har ikke sikret plassen enda, men hvis vi tar tre poeng på lørdag blir det syv poeng ned til streken. Da skal mye være gjort.

– Betyr mye for jentene

Nanset går inn i denne kampen med tre strake tap i bagasjen. De mørkeblås svenske trener Andreas Drugge hevder likevel at spillergruppa er på et godt sted for øyeblikket.

– Vi har hatt tre kamper på rad nå hvor vi har møtt veldig gode lag, og hvor vi har levert tre gode prestasjoner til tross for at det ikke har blitt noen poeng. Hvis vi klarer å ta med oss det vi har levert i det siste inn i det neste kampene kan det her bli veldig bra.

Den tidligere Allsvenskanproffen trekker i likhet med sin kollega i nord frem spillerlogistikken som noe som har vært utfordrene for vestfoldingene. Han peker på at Nanset av ulike grunner aldri har stilt en lik ellever i årets sesong, som et symptom på utfordringen. Drugge er klar på at mer kontinuitet hadde vært å foretrekke, men mener samtidig at laget er langt bedre enn det var i vårsesongen. Han er positiv til at de skal klare å komme seg på riktig side av streken.

– Jeg ser mye muligheter til å ta poeng i kampene fremover, og jeg ser på jentene at det betyr mye for dem. De kommer til å kjempe for å holde klubben i 2.divisjon.

– Absolutt en viktig kamp

For å makte dette bør poenghøstingen starte allerede hjemme mot Porsanger på lørdag, og Drugge er ærlig på at det er en kamp larvikingene har sett seg ut i kalenderen.

– Det er jo absolutt en viktig kamp for oss. Det er jo bare å se på tabellen. Men vi ønsker heller ikke å legge for mye press på spillerne inn mot denne kampen. Det kan virke mot sin hensikt.

Drugge avslutter likevel med å advare om at det blir et heltent Nansetlag som kommer til å entre Meny Nanset kunstgress lørdag 15:00.

– Vi har alle forutsetninger for å vinne denne kampen, og det planlegger vi også å gjøre.