Ukens kamp: Sogndal – Viking

Med kun fire serierunder igjen og en solid luke ned til 2.plassen stormer et hardtsatsende Vikinglag mot opprykk. Siddisene kan potensielt sikre opprykket allerede denne helgen, men ikke hvis festbremsene fra Sogndal får det som de vil. Lørdag 12:00 tar Sogndal imot Viking på Fosshaugane Campus.
Skrevet av Even Funderud
20. oktober 2023
Kategori: Ukens kamp

Viking har i år tatt 2.divisjon med storm, og har fra start holdt en stø kurs mot opprykk. En uttelling på 19 seire på de 22 første serierundene sier sitt. En statistikk som ble bygget videre på med 1-0 seieren hjemme mot Haugesund forrige uke. Laget som har vært nærmest til å utfordre de mørkeblå har vært Molde, men etter at Molde tapte mot Arendal forrige helg har luken mellom de to topplagene vokst til åtte poeng.

Med fire serierunder igjen begynner det nå altså å nærme seg bekreftet opprykk for Stavangerlaget, som kun har blitt beseiret ved én anledning denne sesongen. Opprykket kan faktisk bekreftes allerede denne helgen, hvis Viking vinner over Sogndal og Molde avgir poeng mot Avaldsnes 2. Men det å spille bortekamp i saftbygda er ingen enkel oppgave.

– Det kan bli tøft

Vikingtrener Magnus Espeland Meling, som ble kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening i 2021, er forståelig nok fornøyd med det laget hans har levert i år. Særlig progresjonen etter sommeren er noe han trekker frem som en suksess. Espeland Meling sier at han gleder seg til de neste kampene, og at han gjerne ønsker å få sikret opprykket så tidlig som mulig.

– I fotball må man ta de flotte øyeblikkene man får. Hvis vi kunne sikret førsteplassen før eller under siste hjemmekamp om to uker hadde det vært fantastisk å kunne få feire både opprykket og en flott sesong på stadion sammen med supporterne. Så det ønsker vi å gjøre det vi kan for å få til.

Espeland Meling har stor respekt for lørdagens motstander, i forkant av turen til Fosshaugane campus.

– Det blir en spennende kamp. Sogndal har tatt veldig store steg siden vi sist vi spilte mot dem sist. I tillegg så er de et godt hjemmelag. Det kan bli tøft.

– Vi kan slå Viking

Sogndal FK Damer ligger an til å ende midt på tabellen i avdeling 2, og kommer fra et 2-0 tap mot Tiller forrige serierunde. Laget som ligger på en foreløpig 8.plass har en luke på seks poeng ned til nedrykksstreken, og har et pusterom ned til lagene som febrilsk kjemper om å spille 2.divisjonsfotball også neste år. Sogndølingenes trener Robert Hovland forteller at han er fornøyd med lagets prestasjoner i årets sesong, og at det er en moden oppgave som venter dem på lørdag.

– De er det soleklart beste laget i divisjon, og de stormer mot opprykk. Det blir jo knalltøft.

Hovland har stor respekt for siddisene som kommer på besøk, men han har troen på at de kan skape trøbbel for gjestene, slik Sogndal har gjort mot flere av topplagene denne sesongen.

– VI kan klare å slå Viking hvis vi lykkes med kampplanen vår, men det er liten tvil om at man må gjøre det meste riktig hvis man skal slå et så godt lag

Disse kampene sendes også på MyGame den kommende uken:
Lørdag 21. oktober:
Kl 12:00: HamKam – Mjølner
Kl 12:00: Sogndal FK – Viking (med kommentator)
kl 14:00: Kongsvinger – Sarpsborg 08
Kl 14:00: Bjørnevatn – Bossmo/Ytteren

Søndag 22. oktober:
Kl 13:00: Molde – Avaldsnes
Kl 13:00: Medkila – Nanset
Kl 13:00: Rosenborg 2 Kvinner – Tynset
Kl 16:00: Tiller – Arendal

Mandag 23. oktober:
Kl 18:00: Stabæk 2 – Lyn 2
Kl 19:30: LSK Kvinner 2 – Odd

Onsdag 25. oktober:
Kl 19:00: Sarpsborg 08 – HamKam

Se alle kampene her