Ukens kamper: Skjebnekamper i topp og bunn

I det vi går inn i den tredje siste runden av årets sesong i 2.divisjon, er det enda mye som ikke er avgjort. I avdeling 1 kan Viking bli kronet som seriemestre allerede denne helgen, mens i avdeling 2 blir serieleder Odd jaget av et Hamkamlag på vinnersporet. Dette er ukens kamper.
Skrevet av Even Funderud
27. oktober 2023
Kategori: Nyheter · Ukens kamp

Serieleder under press

Serielederne i avdeling 2 har hele sesongen holdt stø kurs mot spill i 1.divisjonsfotball. Lørdag 14:00 har de invitert hele Grenland til «kronekamp» på Skagerak Arena, hvor de hvitkledde tar sikte på publikumsrekord.

Skienslaget kan likevel ikke feire opprykket riktig enda, da luken ned til Hamkam kun er på fire poeng med tre kamper igjen å spille for begge lag.
Etter at Odd sto med imponerende 17 seire på de første 18 kampene i årets sesong, har serielederne gjort det til en vane å avgi poeng. Kun to seire på de siste fem kampene er en form som kan gi utfordrerne fra Hamar håpet helt inn.

Kongsvinger har nok likevel stor respekt for vertene som venter dem på Skagerak Arena, samtidig som at poeng i denne kampen kan hjelpe gjestene med å overta bronseplassen i avdelingen.

Se målene fra forrige ukes uavgjortkamp i mellom LSK Kvinner 2 og Odd under.

Opprykksfest på bortebane?

Lørdag 14:00 er det duket for Rogalandsderby, og Viking kan sikre seg opprykket ved å ta tre poeng i det som blir de mørkeblås korteste bortetur i 2023-sesongen.

Hjemmelaget fra Jæren får en tøff oppgave med å holde de suverene serielederne unna opprykket, mens de selv trenger poeng for å henge med i medaljekampen.

Det motsatte oppgjøret gikk av stabelen i første serierunde. Viking van den kampen 2-0 på SR Bank Arena, og de har ikke sett seg tilbake siden. Tabellen viser at siddisene står med 20 seire på 23 kamper, og at de kun har sluppet til ti mål på de 23 kampene.
En statistikk som ble pyntet videre på med en 0-5 seier bort mot Sogndal forrige lørdag.

 

Gammel storhet med ryggen mot veggen

Det historiske damelaget fra Grimstad står i fare for å gå på sitt andre nedrykk på rad.

Med tre runder igjen å spille ligger Amazon Grimstad på en 12.plass, og med det under nedrykksstreken.

Likefullt er det kun 1 poeng opp til Avaldsnes 2 på sikker grunn. Lørdag tar de grønne fra Grimstad imot oslolaget Frigg på Levermyr stadion.

Å ta poeng mot Frigg er ingen enkel oppgave, men med kanoner som Vålerenga 2 og Molde i sesongens to siste oppgjør er det muligens sørlendingenes beste mulighet til å sikre plassen i 2.divisjon.

To fotballstorheter


Et oppgjør som klinger godt i ørene til alle som er glad i fotball.

Det som har blitt et ikonisk oppgjør på herresiden, har i årets utgave av 2.divisjon og fått muligheten til å utfolde seg for kvinnene.

I juni vant Moldenserne det motsatte oppgjøret 4-0 på Aker Stadion, men denne gangen er det trønderne som har hjemmebanefordelen på Koteng Arena.

Førstelaget kjemper om tittelen i Toppserien, imens andrelaget får oppgaven med å vise gjestene hvem som er storesøster i Midt-Norge.

Se målene fra Moldes dominerende oppvisning mot Avaldsnes 2 i forrige serierunde under.

Disse kampene sendes på MyGame denne uken:
Lørdag, 28. oktober
12:55
Mjølner – Medkila
13:55
Amazon Grimstad – Frigg
Odd – Kongsvinger
Bryne – Viking
14:55
Nanset – Bjørnevatn

Søndag, 29. oktober
11:55
Avaldsnes 2 – Tiller
Tynset – Haugesund
15:55
Rosenborg 2 Kvinner – Molde

Mandag, 30. oktober
17:55
Sarpsborg 08 – Stabæk 2

Se alle kampene her