Ukens kamper: kampen for tilværelsen

Med kun to serierunder igjen har det virkelig begynt å dra seg til i nedrykksstriden. Mjølner og Nanset har en tett sammenflettet serieavslutning, samtidig som at serielederne fra Skien stadig blir jaget av utfordrerne fra Hamar. Dette er ukens kamper.
Skrevet av Even Funderud
3. november 2023
Kategori: Nyheter · Ukens kamp

 

Mulig kroning i Skien

Et oppgjør flere av rivalene kommer til å holde et øye på denne uken finner vi i Skien, hvor serieleder Odd tar imot Mjølner.

Årets sesong har vært en maktdemonstrasjon av det hardtsatsende laget fra Telemark. 20 seire og kun et tap på 24 kamper er en seriemester verdig, og de hvitkledde har alt i egne hender før helgens oppgjør.

Hjemmelaget vil med seier bli kronet som seriemestere i avdelingen, da luken ned til utfordrer Hamkam vil være på minst fire poeng inn i siste serierunde. Hamkams opprykkshåp er avhengig av at Odd avgir poeng i begge de to siste serierundene.

Hvilket ikke er umulig, da begge de kommende motstanderne desperat trenger poeng for å unngå nedrykk. Samtidig viste serielederne få svakhetstegn da de slo Kongsvinger 3-0 hjemme forrige helg.

Sammenflettet serieavslutning

Innspurten i årets 2.divisjon er bærer flere likhetstrekk for Mjølner og Nanset. Lagene fra henholdsvis Narvik og Larvik har mer tilfelles enn de siste fem bokstavene i bynavnene.

Lagene ligger på hver sin side av nedrykksstreken, med Nanset kun tre poeng bak Mjølner.

I tillegg vil tilfeldighetene ha det til at både Mjølner og Nanset har de samme motstanderne i de to siste serierundene; Odd og LSK Kvinner 2.

Poeng i søndagens kamp mot Odd ville vært et stort steg mot å beholde plassen for Mjølner, men å ta poeng borte mot serielederne er en stor oppgave for et lag som kun har tatt to poeng på sine ni siste kamper. En statistikk som ikke ble forbedret forrige serierunde, da Narviklaget tapte 1-2 i Nord-Norgederbyet mot Harstadlaget Medkila.

Se Odd – Medkila her

Medaljehåp i Lillestrøm

Den andre halvdelen av denne tettflettede nedrykksstriden gjør seg og fortjent til å få stempelet som en av ukens kamper.
LSK Kvinner 2, eller Minibirdsa som de og kalles, får besøk av Nanset i LSK-hallen.

LSK Kvinner 2 er for fullt med i kampen om bronse i avdelingen, med kun en luke på to poeng opp til den foreløpige bronseplassen KFUM.

Likevel er det nok Nanset som kjenner på at de har mest på spill i denne kampen, da de er avhengige av å ta tre poeng i minst én av sine to siste kamper for å ha muligheten til å spille 2.divisjonsfotball også neste år.

Målforskjell i favør

Til tross for at det er Mjølner som har overtaket i nedrykksstriden, er det et par faktorer som taler i favør de mørkeblå.

En av dem er at laget fra Larvik fikk en etterlengtet seier hjemme mot Bjørnevatn forrige serierunde, som ga dem fornyet håp i kampen for tilværelsen i 2.divisjon.

Det andre er at Nanset har en langt bedre målforskjell enn sin nedrykksstridkollega fra nord. Med en målforskjell some er 20 mål bedre, og med kun to gjenstående serierunder, er det ganske utrolige ting som må skje hvis Nanset ikke skal holde seg ved poenglikhet.

Like fullt må altså Nanset makte å ta tre poeng mer mot LSK Kvinner 2 og Odd enn det Mjølner gjør. Alle kamper i nest siste serierunde spilles søndag kl. 11:30, og kan sees på MyGame.

Se LSK Kvinner 2 – Nanset her

Dette er alle kampene som vises på MyGame denne helgen:

Søndag, 5. november
11:25
Kongsvinger – HamKam
Sogndal FK – Bryne
Tiller – Herd
Odd – Mjølner
Bjørnevatn – Stabæk 2
LSK Kvinner 2 – Nanset
Molde – Tynset

Se alle kampene her