Ukens kamper: nedrykksstrid til siste stund

Årets siste serierunde i 2.divisjon står på trappene, og spenningen rundt nedrykksstriden lever helt inn i begge avdelinger. Dette er ukens kamper.
Skrevet av Even Funderud
10. november 2023
Kategori: Ukens kamp

Avhengig av seier


Den tidligere fotballstorheten fra Grimstad er avhengig av å ta alle tre poengene for å unngå å rykke ned to sesonger på rad.

Sørlendingene får en vanskelig oppgave, da det er årets sølvvinner i avdeling 1 som kommer på besøk til Levermyr Stadion.

Til tross for at Molde ikke klarte å hamle opp med Viking i kampen om seriemesterskap og opprykk, har de likevel hatt en svært imponerende sesong, og slo tabelljumbo Tynset 5-1 på Aker Stadion forrige serierunde.

Et håp for Grimstadlaget er at Molde har tapt begge sine siste bortekamper, mens Amazon Grimstad selv har tatt alle sine fem seire på hjemmebane denne sesongen.

Det er verdt å merke seg at selv om de grønne skulle klare å ta alle tre poengene i årets siste hjemmekamp, er de fortsatt avhengige av hjelp fra Sogndal for å holde plassen.

Se kampen her

I egne hender


Samtidig som førstelaget ligger på kvalikplass i toppserien, spøker nedrykksspøkelse også for Avaldsnes 2.

De rød- og hvitstripete fra Karmøy har en luke på to poeng ned til Amazon Grimstad i det vi går inn i siste serierunde.

Grunnet dårligere målforskjell enn sin tabellnabo er Avaldsnes 2 avhengige av å ta alle tre poengene mot Sogndal for å garantere forlengelsen av sin tilværelse i 2.divisjon.

De tre poengene vil ikke komme gratis, da Avaldsnes 2 kun har vunnet en av sine siste ni kamper, samtidig som at gjestene fra saftbygda har hentet med seg to seire på sine to siste borteturer.

Må vinne over seriemesteren


I avdeling 2 er Nansets situasjonen ganske lik som Amazon Grimstads i avdeling 1;

Kun seier er godt nok når gjester fra andre enden av tabellen kommer på besøk i årets siste kamp.

For Nanset er oppgaven muligens enda større, da det er den vordene førstedivisjonsklubben Odd som kommer på besøk.

Skienslaget har feid all motstand av banen i årets seriespill, og sikret seriemesterskapet og opprykket forrige serierunde med en maktdemonstrasjon. Da de slo Mjølner 8-1 hjemme på Skagerak Arena.

Årets sesong har vært langt mindre lystig for Nanset enn det den har vært for søndagens motstander.

Seieren i forrige hjemmekamp mot Bjørnevatn vekket på nytt håpet om å berge plassen, men etter at de tapte 4-1 i LSK-hallen forrige helg er de nå både avhengige av å slå avdelingens beste lag og hjelp fra LSK Kvinner 2.

Selv om Odd ikke har noe mer å spille for, annet enn å pynte videre på tallene i en meget imponerende sesong, er det lite som tyder på at de hvite kommer til å ta foten av gassen.

Klubben har nemlig satt opp buss for supporterne til årets siste bortekamp.

Odd ønsker å feire opprykket og avslutte sesongen med stil, mens Nanset må gjøre det de kan for å stoppe festen.

Se kampen her

Et poeng er nok


Mjølner har en luke på hele tre poeng ned til Nanset på nedrykksplass, men da Narviklaget har en langt dårligere målforskjell enn Nanset vil poenglikhet bety nedrykk for Mjølner.

Poeng i årets siste kamp vil være nok til å garantere 2.divisjonsspill i 2024, men for et lag som kun har tatt poeng i to av sine siste ti kamper er det ingen enkel oppgave.

LSK Kvinner 2, eller Minibirdsa som de og kalles, vant årets siste hjemmekamp i LSK-hallen 4-1 over Nanset forrige søndag. Denne uken har kanarifuglene mulighet til å gå forbi KFUM og overta bronseplassen i avdelingen med seier.

Se kampen her

Kampen om Trondheim


Det er duket for trønderderby når Tiller avslutter sesongen med årets korteste bortetur.

Tiller har allerede sikret seg bronsen i avdelingen, men denne søndagen er det heder og ære som står på spill når de skal få prøve seg mot storesøster i Trondheim.

Rosenborg Kvinner 2 kommer fra en rekke med fem seire på rad, mens Tiller er ubeseiret de siste elleve kampene. En av disse rekkene vil denne søndagen brytes på Koteng Arena.

Se kampen her

Disse kampene vises på MyGame denne helgen:

Lørdag 11. november
13:55
Sarpsborg 08 – Bjørnevatn

Søndag, 12. november
11:10
HamKam – Porsanger

11:55
Avaldsnes 2 – Sogndal FK
Rosenborg 2 Kvinner – Tiller
Mjølner – LSK Kvinner 2
Tynset – Frigg
Nanset – Odd (Med kommentator)
Amazon Grimstad – Molde

16:25
Bryne – Vålerenga 2

Se alle kampene her