Ukens kamper

Vi er godt inne i siste del av den historiske førstesesongen i den nye 2.divisjon for kvinner. Det nye divisjonssystemet har gitt oss to avdelinger av høy kvalitet på norsk fotballs tredje nivå. Etter at 18 av 26 serierunder i 2023-sesongen har blitt blåst av er det fremdeles mye å spille om både i topp og bunn i begge avdelinger. Dette er ukens mest spennende kamper.
Skrevet av Even Funderud
22. september 2023
Kategori: Ukens kamp

Molde FK – Sogndal FK

Det hardtsatsende laget fra Rosenes by har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen, men er likevel 5 poeng bak serieleder Viking. 0-3 tapet borte mot Tiller forrige runde har gjort oppgaven enda tøffere, men det ambisjonsrike lagets trener August Nyland Ørsahl har ikke gitt opp jakten på 1.divisjonspill allerede neste sesong.

– Vi er ikke i situasjonen vi skulle ønske vi var i nå, men vi skal fokusere på oss selv og ta det kamp for kamp. Hvis vi vinner de resterende åtte kampene kan alt skje.

For å klare dette må Sogndal FK beseires denne helgen. Et av de få lagene Nylands Ørsahls mannskap har avgitt poeng til denne sesongen.

– Sogndal er et av de lagene vi synes er ekle å møte. De er direkte og kommer til å forsøke å presse oss høyt. Det blir nok en tøff batalje men vi skal være best.

Se Moldes jakt på 1.divisjonsspill på MyGame lørdag 23.09 fra kl 13:55.
Kampen finner du her

Kongsvinger IL – KFUM

 

I en avdeling hvor Odd Kvinner har fremstått nærmest urørlige, og holder stø kurs mot 1.divisjon, er det fortsatt flere lag som er med i kampen om de øvrige medaljene. Denne helgen møtes 3.- og 4. -plassen når Kongsvinger tar imot KFUM hjemme på Gjemselund.

Tabellnaboene har møttes to ganger allerede denne sesongen, både i serie og cup. Begge kampene har KFUM trukket det lengste strået. Laget fra Ekeberg sin trener Jesper Eek sier at det ikke er en mostander de tar lett på.

– Kongsvinger er et lag vi har stor respekt for. Det er et lag med store offensive kvaliteter, og vi har spilt jevnt tidligere i sesongen. Det kommer til å bli en tøff kamp.

Kongsvingertrener Rune Skasberg er åpen om at kampen mot Oslolaget er en han har sett seg ut som en nøkkelkamp for den siste delen av sesongen.

– Vi har tapt mot KFUM både i serien og i 1.runde i cupen denne sesongen, så vi har lystne på i hvert fall én seier. Vi har satt oss et mål om å komme topp tre denne sesongen, så derfor er denne kampen viktig for å holde KFUM bak oss.

Medaljekampen i avdeling 2 kan sees på MyGame lørdag 23. september fra kl. 13:55.
Kampen finner du her

Tynset – Herd

 

Etter en poengfattig første halvdel av sesongen så det lenge ut som Tynsets fremtid lå lenger ned i divisjonssystemet. To seire på rad mot henholdsvis Amazon Grimstad og Avaldsnes 2 har nå gitt laget fra Østerdalen et halmstrå å gripe i i kampen å berge plassen.

Tynset har for øyeblikket ni poeng opp til sikker plass, og har tre lag de må klarte over for å være sikret 2.divisjonsspill også neste år. Skal de klare det er lørdagens kamp mot bunnstridkollega Herd en avgjørende sekspoengskamp. Herd på sin trenger og sårt poeng for å klatre over nedrykksstreken, og øyner muligheten til å ta med alle poengene mot tabelljumbo Tynset.

Se nedrykksstriden i avdeling 1 på MyGame lørdag 23. september fra kl. 14:55
Kampen finner du her